Een frisse start

Ik (moes)tuinier al enkele jaren.. Tot vorig jaar tuinierde ik op zo’n hippe samentuin… Het bleek achteraf een wel erg dure tuin van postzegelformaat maar het vooral het concept bleek me niet echt te liggen…

Op een traditionele volkstuin kijken ze al makkelijk over de draad om te zien wat er bij de buren gebeurde, wel hier was het grotendeels gemeenschappelijk en je had er een klein individueel stukje. De andere samentuinders (allemaal gepensioneerden) stoorden zich mateloos aan onkruid van 2 cm hoog, een niet-ecologische stok om mijn peulen te leiden en het feit dat ik nooit kwam… Pardon? Ik kwam in hoogzomer zo goed als elke dag maar in hun belevenis kwam ik niet want ik kwam niet overdag… Blijkbaar kwam het niet in hun op dat ik voltijds werk had. Tja, echt plezant werd het daar nooit..

IMG_0659Gelukkig kwam mijn buurman met de perfecte oplossing: of ik niet een stukje van zijn tuin wilde gebruiken? JA! Dus zo geschiedde, 2 weken geleden werd er gras afgegraven, aarde en compost aangevoerd.

Ik heb nu 6 bakken van 1,20 meter bij 1,90. Voorin zitten 2 smallere bakken voor war bessen en bloemen.

planing moestuinOndertussen ben ik begonnen met zaaien en planten. Ik wil hier dan ook graag een soort dagboek bijhouden zodat ik volgende maand nog weet wat ik allemaal heb gezaaid. Ik begin elk jaar vol goede moed en maak planningen op briefjes, schriftjes en boekjes maar helaas, wanneer ik de tuin uitkom zijn die meestal tot vodjes herleid en blijft er van mijn initiële planning niet veel meer over :-)

Ik hoop dat jullie kunnen meegenieten van het komende seizoen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s