Tuindagboek: week 13

Maartse buien en aprilse grillen… We hebben inderdaad elk weertype wel gezien deze week: storm, wind, kou, hagel, regen en zon. Ik heb nog niks bij gezaaid of geplant deze week maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten.

bonenrek peultjes rek moestuin kippenDe rechtse moestuinbakken werden chickenproof gemaakt want onze kippen zijn nogal van het principe “het gras is altijd groener aan de overkant” en waren net iets té geïnteresseerd in wat er achter de draad te vinden was. Enkele meters kippengaas later, was dat euvel verholpen.

Ondertussen staat het klimrek voor de bonen en peulen ook al klaar. Ik gok dat de peultjes binnen een goeie week naar buiten kunnen en later op de maand zal ik dan ook een deel van de klimbonen voorzaaien. Als de peultjes allemaal geoogst zijn, wordt de tweede lading bonen daar ter plaatse gezaaid.

Buiten komen de eerste radijzen, snijsla en rucola boven piepen, we zijn vertrokken dus!

Naast alle tuinwerk, hebben we ook genoten van het prachtige weer afgelopen zondag. De barbecue en smoker hebben alweer overuren gedraaid: ribbetjes en vistaco’s van de Q, mmm! Een receptje volgt later deze week. Op dinsdag heb ik ook buikspek in de pekel gezet, dit buikspek wordt later op de week gerookt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s