Tuindagboek week 10 (maart 2017)

Wat een heerlijk weer afgelopen week! Het lijkt wel of iedereen na een lange winter binnen, de lentekriebels had.. Ik in elk geval wel en heb dan ook veel kunnen doen in de siertuin en in de moestuin.

dsc00083_zpsnsq7rssk
Eerst een werkje dat ik al een  tijdje wilde doen… De compostvaten moesten dringend gekeerd en geleegd worden. Die vaten staan in de kippenren en als voorzorgsmaatregel heb ik de kippen even in de serre laten scharrelen. Ik had namelijk geen zin in kip aan ’t spit(vork). De dames hadden het daar overduidelijk naar hun zin en genoten van een heerlijk stofbad! Ondertussen ging ik ook snel vooruit en was ik blij om te zien dat ik een ruime hoeveelheid rijpe compost had. Die compost is nu verdeeld over de vakken van de slagewassen, kolen, vruchtgroenten, aardbeien en ook een deel in de serre.

Daarna was het dringend tijd om de siertuin wat onkruidvrij te maken en al eens na te denken over nieuwe bloemetjes. Ik heb een aantal nieuwe dahlia’s (Playa Blanca) gepoot en nog wat onbekende dahlia’s van vorig jaar gingen ook in wat aarde. Die blijven nu in de serre tot het warm genoeg is buiten. Hetzelfde met de gladiolen. Ik kocht ze bij Aldi, ze heten Priscilla en ze zagen er erg leuk uit! Ik zaaide ook nog enkele donkergekleurde soorten reukerwten of lathyrus. We hebben ook al enkele bloembakjes gevuld met viooltjes en wat primula. Zonnetje erbij en het is op en top lente!

Na een week erg mooi weer bedacht ik me dat de grond nu wel voldoende opgewarmd zou zijn voor de eerste zaaisels in de open lucht. Ik zaaide een rijtje wortel (harlekin mix) en twee rijtjes radijs (cérise). Ik plantte ook 3 soorten sla buiten en 3 in de serre… Tja, ik kon moeilijk niets kopen in het tuincentrum… Ik nam er ook enkele aardbeiplantjes mee (sonata).

In de serre heb ik ook al wat kruiden gezaaid: peterselie, koriander en bieslook.Na een tiental dagen staan de vorige zaaisels (kool en sla) al boven te piepen. We zijn nu écht vertrokken voor een nieuw seizoen!

Advertentie

Een gedachte over “Tuindagboek week 10 (maart 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s