English below.
Na een weekje waarin zo goed als niks had gedaan in de moestuin, behalve wat water geven (wat was het droog hier op mijn zanderige tuin!), heb ik vorige week toch wat nieuwe dingen gezaaid… De sla die ik eind maart had gezaaid, komt nauwelijks boven. Ik vermoed dat die het net té warm vonden in de serre, dus afgelopen week een nieuwe zaaironde. Ik zaaide onze favorieten: andijvie en 3 slavarianten (lollo bionda cireo, navara en attraktion). De bieslook en koriander zijn ondertussen gedeeltelijk naar buiten verhuisd en dus heb ik deze ook nog eens gezaaid.
Buiten mochten er opnieuw enkele rijen worteltjes en radijsjes aan hun nieuwe leven beginnen, samen met een eerste rijtje pastinaak. De kolen waren al aan het afharden en wou ik eerst rond Pasen uitplanten maar ze mogen nog even schuilen voor de nachtvorst die voorspeld wordt. Door de weersvoorspelling heb ik ook nog geen boontjes gezaaid, dat zal pas ten vroegste volgende week worden, denk ik. Er gingen wel nog een aantal nieuwe slaplantjes naar buiten, al ligt er nu nog even een vliesdoek overheen.
Verder groeit alles goed maar daar heb ik blijkbaar geen bewijzen van… Het was hier behoorlijk fris de afgelopen dagen en dan moet het allemaal wat sneller gaan!
Ik reikhalzend uit naar de eerste “echte” oogsten maar ik heb toch wat daslook kunnen oogsten. Niet veel want de planten staan er nog maar van vorig jaar en op zandgrond groeit die wilde look niet erg enthousiast… Ik heb de daslook even geblancheerd en fijngesneden en dit ging door een risotto van groene asperges en scampi. Erg lekker maar ik had er gerust heel wat meer mogen gebruiken, het smaakt duidelijk minder sterk dan ik had gedacht. Ben je benieuwd naar wat anderen oogsten, neem dan zeker een kijkje bij Dave van Our Happy Acres.
I’m really looking foward to those first “real” harvests but still I was able to harvest some wild garlic. I planted some wild garlic last year and I did not want to cut too much because the plants are not exactly thriving on our sandy soil here.
I added some of the blanched garlic to a asparagus and shrimp risotto. It was really delicious but I could have added much more, to be honest. I thought it would be have a really strong flavour but it’s much more delicate than the “normal” garlic. We enjoyed it nonetheless!
For more harvests, hop over to Dave from Our Happy Acres!
I’ve never tried wild garlic. The risotto sounds yummy for sure!
LikeLike