Nu het weer wat aangenamer wordt en de meeste mensen hun BBQ weer van stal halen, wordt het tijd om ook eens na te denken wat je bij al dat gegrild vlees en vis zal serveren… Dit recept is ideaal bij vis maar het werkt prima bij allerlei lekkers van de grill. Het is een lekker en fris bijgerecht! Ik heb me laten inspireren door een salade van Jeroen Meus, ik heb het enkel een klein beetje aangepast.

Ingrediënten (voor 2 à 3 hoofdgerechten of meer personen als bijgerechtje)
– couscous
– 1 venkelknol
– 1 wortel
– enkele stukken geroosterde paprika (uit een potje is ok)
– een handje zwarte olijven
– een aantal ansjovisjes
– verse peterselie en bieslook
– een pikante peper
– olijfolie en (fruit)azijn
– peper en zout
Maak de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de venkel, ui, wortel en verse kruiden heel fijn. Snijd ook de paprika, het pepertje en olijfjes in stukjes. Als de couscous is afgekoeld, meng je al deze groentjes en kruiden onder de couscous.
Plet de ansjovis met de achterkant van je mes of in een vijzel tot een pasta. Maak een dressing van olijfolie en azijn (ik doe 2 delen olie voor 1 deel azijn) en voeg de geplette ansjovis toe met wat peper van de molen.
Meng lepel per lepel dressing onder de salade tot het vochtig genoeg is. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Houd eventueel wat dressing apart zodat je nog wat kan toevoegen voor het serveren als het wat droger is geworden.
Smakelijk!
Wil je nog een receptje met venkel proberen? Wat dacht je van venkelgehaktballetjes? Lekker en kidsproof!
Vervang eens de couscous door rauw geraspte bloemkool … erg, erg lekker !
LikeGeliked door 1 persoon
Moet ik inderdaad eens proberen, proeft het niet heel erg naar bloemkool?
LikeLike
Nee hoor ! Gewoon heel erg lekker !
LikeLike