English below.
De oogst blijft komen en ook deze week werd er nog opnieuw gezaaid en geplant. De bloemkool en broccoli die ik een tijdje geleden zaaide werd deze week uitgeplant. Nadat ik de rest van de aardappels had opgegraven, heb ik er spinazie gezaaid. Ik heb ook nog een nog een nieuwe lading andijvie gezaaid.
Ondertussen bleven we vooral tomaten en boontjes oogsten, iets minder dan vorige week met het wat tegenvallende weer. De eerste wortels van het jaar werden ook verorberd, al mocht ik die toch gerust een aantal weken geleden geoogst hebben. Ze smaakten er echter niet minder om!
We aten nog een kropje sla en een spitskool. Een aubergine uit de serre mocht de tomaten en courgettes (die vorige week werden geoogst) gezelschap houden in een lekkere provençaalse saus. We hebben weer gesmuld uit de tuin en ik kan me niet meer herinneren wanneer we laatst naar de groenteboer moesten!
Kijk ook eens bij Our Happy Acres voor meer oogst van over de hele wereld.
We harvested beans and tomatoes for the most part. Less quantity than last week, due to the bad weather. The temperature dropped and it has been raining every now and then. It’s still rather dry, though, because of the really dry spring we had.
We ate the first carrots of the year. I could have harvested them a few week earlier. They were quite big but really tasty!
I harvested some lettuce as well and another pointy cabbage. An aubergine from the greenhouse joined some of the tomatoes and zucchini (from week’s last week’s harvest) in a lovely sauce “provençale”. We’ve been eating like queens from the garden and I can’t remember the last time I’ve shopped for vegetables!
Please visit Our Happy Acres for more Harvest monday!
It sounds like you are really eating good from your garden! I think that is what I enjoy most about gardening, growing and eating really fresh and seasonal veggies and fruits.
LikeLike