English below.
Maar gelukkig valt er wel nog wat te eten! Je merkt wel dat alles wat minder snel groeit en afrijpt. Er zijn ook nog wel wat klusjes die moeten gebeuren maar ik wacht geduldig op wat droger weer. Hoewel, zo geduldig ben ik niet.
Vorige week moest de prei dringend geoogst worden want de preimot had de nakende oogst ook gevonden. Nog wat tomaten en een laatste aubergine. De aubergine blijft koppig bloeien maar ik verwacht nu toch echt geen vruchten meer, toch zeker geen rijpe vruchten.
Deze week opnieuw wat tomaten. Vooral Black cherry, die zijn altijd de eerste en de laatste van het seizoen. Daarom verdienen die elk jaar een plaats in de serre! En kijk vooral naar de kleinste Yellow pear-shaped tomaat ooit gekweekt, ik kom vast in het Guiness Book of Records!
Ik oogstte ook heel wat kruiden en heb deze zoveel mogelijk verwerkt. Ik zal hierover later wat meer schrijven.
Daarnaast verdween er ook een broccoli naar de keuken. Perfect, al zeg ik het zelf. De herfstvariant vraagt wat minder zorgen dan wanneer je deze in de zomer wil oogsten. Het is wel dezelfde soort die ik had gezaaid, begin juli: Aquiles.
Kijk voor meer oogst eens op de blog van Our Happy Acres, die elke week Harvest Monday host.



The garden is getting more empty by the week but luckily there are still some veggies to harvest. There’s still a bunch of chores to do as well but I’m waiting for some drier weather.
Last week I had to harvest all the leeks, to make sure the leek moths didn’t eat it all! I harvested some tomatoes as well and the last of the eggplants. The eggplants are still producing flowers but I don’t expect any fruits anymore, it’s becoming way too cold for that.
This week I harvested another round of tomatoes, mostly Black cherry. They are always the first to be harvested and the last. Thist trusty variety has earned its place for next year again! And I’ve also set the world record for the tiniest yellow pear shaped tomato, as well.
A perfect broccoli found its way to the kitchen as well. It’s the same variety (Aquiles) I’ve been growing all year but it’s much more easy to grow when you want to eat it as a summer crop. This one was sown at the beginning of July.
I hope to be back next week and in the mean time, check out Our Happy Acres!
That’s a beautiful head of broccoli. And a cute little pear tomato! Black Cherry always does well for me too.
LikeLike