Een nieuw begin

Ondertussen heb ik hier een jaar niet van mij laten horen… Er is heel wat veranderd op dat jaar.

Eerst zou de buurman zijn huis verkopen en moest dus het gedeelte moestuin op zijn tuin weg. De verkoop is niet zo snel gegaan en staat nu pas te koop. Ik had dus gerust een seizoen langer kunnen doorgaan.

Ik had me erop berust, mezelf voorbereid op een gedownsizede moestuin. Om eerlijk te zijn, ik vond het niet zo erg… Op mijn nieuwe job werk ik meer uren en ben ik langer onderweg en soms werd het tuinieren “van moeten”.

Toen de winter dit jaar nog het land niet uit was, gingen we uit nieuwsgierigheid eens kijken bij een bouwfirma (want “dat is toch niet voor onze portemonnee”), bleek het ineens wel voor onze portemonnee. En je raadt het al, een goeie 5 maand later zijn we verhuisd naar ons nieuw energiezuinig huis! Zonder gigatuin, dat wel (wegens onbetaalbaar mét gigatuin).

In het oude huis werd er wel nog wat geplant, ook in de serre maar toch ook met het idee in het achterhoofd dat het meeste van de oogst voor de nieuwe koper zou worden. Heel erg veel tijd had ik er toch niet voor, blijkt dat zo een verhuis energie en tijd vreet.

De tuin dus achtergelaten, de serre ook en hopelijk kunnen we er iets moois van maken op ons nieuwe lapje. Eerst nog zonder moestuin, we zien wel, misschien wel in een CSA instappen of misschien wel een volkstuin later? Zolang ik niet dichterbij ga werken, zal het er niet meteen van komen. Maar – een grote MAAR – ik zal meer tijd hebben om me te focussen op het bbq’en en koken. Mogelijks gaan jullie dus de shift hier wel zien aan de inhoud of mogelijks kom ik opnieuw een jaar lang niks posten. We zien wel, niks moet.

IMG_3271
this is where the magic will happen? zicht op de nieuwe tuin
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s