Indian summer met adana kebab op de Q

BBQ is meer dan gemarineerde brochettes en voorgegaarde ribbetjes. Met dit recept waan je je meteen in andere oorden en zul je ook je gasten doen versteld staan. Het vraagt niet veel voorbereiding en het is ook erg snel klaar. Veel smaak maar weinig werk, perfect voor een snelle bbq!

adana kebab op de bbq
adana kebab van de bbq

Het is erg lekker met wat pitabrood, couscous en gegrilde sla. Eventueel kan je het lamsgehakt vervangen door rundsgehakt.

Ingrediënten

voor 2 personen:

  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 gegrilde paprika (fijngehakt)
  • Harissa
  • Tomatenpuree
  • 1 courgette
  • Paprika: 1 halve gele en 1 halve rode
  • Griekse/Turkse of Bulgaarse (volle) yoghurt, ongeveer 200
  • Halve komkommer
  • Gehakte verse kruiden: 1 el oregano, 1 kl munt, 2 el peterselie

Meng het gehakt met de gegrilde paprika, 1 el peterselie, 1 kl harissa en 1 el tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Vorm tot langwerpige gehaktballetjes en zet daarna nog even koud om op te stijven.

Snij het hart uit de komkommer en snij de rest in kleine blokjes. Voeg het daarna bij de yoghurt met de rest van de verse kruiden. Kruid daarna royaal met peper en zout.

Snij de courgette en paprika’s in gelijke stukjes en doe dit in een gietijzeren pannetje of aluminiumbakje. Voeg er 1,5 kl harissa en wat olijfolie bij, kruid met oregano, peper en zout.

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte (+/- 180gr). Begin met de groentjes en zet het pannetje boven de kolen. Wanneer de groentjes halfgaar zijn en beginnen te karameliseren, verschuif de pan naar de kant met indirecte warmte.

Leg daarna het vlees boven de kolen en bak ongeveer 15 minuten terwijl je ze af en toe keert. Bij een kerntemperatuur van 70°C is het vlees gaar en nog sappig.

Lekker voor erbij: (gekruide) couscous, pitabrood en gegrilde sla

Smakelijk!

Een gedachte over “Indian summer met adana kebab op de Q

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s