Doen jullie dat ook wel eens? Luidop dromen van een b&b openen ergens op het platteland in Frankrijk of misschien wel Tsjechië? Gezellig koken voor alle gasten die dan aan een lange tafel smullen?
Wij dus wel maar dan bedenken we dat je dan ook vooral erg veel moet poetsen en bedden opmaken, meestal stopt de fantasie daar…!
Hoe dan ook, na één beet van deze burger waren we het er over eens, deze zou onze “burger van het huis” gaan worden. Ontstaan uit restjes van de dag ervoor, een soort patatas bravas.
Een goeie rundsburger met mozzarella, een pikante tomatensalsa en aïoli…. om duimen en vingers bij af te likken.
Probeer hem vooral zelf! Heb je veel tijd dan maak je de mayonaise lekker zelf. In onderstaand recept gebruik ik gepofte knoflook (half uur op de bbq of oven) maar rauwe geraspte knoflook kan natuurlijk ook, ik verdraag het alleen heel erg slecht.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 rundsburgers
- Geraspte mozzarella
- Mayonaise
- Volle Griekse yoghurt
- 4 teentjes gepofte knoflook
- Pezo
- 3 tomaten
- 1 teentje gepofte look
- 1 ui
- Pezo
- Chilivlokken
- Gerookt paprikapoeder
- Oregano
- Basilicum
Begin eerst met de saus, hiervoor doe je de tomaten, knoflook en ui in een blender en mix je tot een egale massa.
Doe de tomatenmix in een een pannetje en zet op het vuur. Kruid met chilivlokken, peper, zout, paprikapoeder, oregano en basilicum. Het mag net té heet zijn. De aïoli zal de pittigheid verzachten. Laat een half uurtje pruttelen en hou het warm.
Tijdens het pruttelen kan je de aïoli maken. Meng mayonaise met Griekse yoghurt (verhouding 2 tot 1 of wat jij lekker vindt) en doe er de geplette knoflook onder. Kruid met peper en zout en laat de saus gerust wat trekken in de koelkast.
Bak de burgers boven directe hitte op de bbq tot ze nog net rosé zijn. Tijdens de laatste minuut leg je wat geraspte mozzarella op elke burger en grill je ook de broodjes even mee.
Leg op elk broodje een burger, daarbovenop een lepel warme tomatensaus en een lepeltje aïoli. Lekker bij friestjes of gebakken aardappels en een rucolaslaatje!