Indian summer met adana kebab op de Q

BBQ is meer dan gemarineerde brochettes en voorgegaarde ribbetjes. Met dit recept waan je je meteen in andere oorden en zul je ook je gasten doen versteld staan. Het vraagt niet veel voorbereiding en het is ook erg snel klaar. Veel smaak maar weinig werk, perfect voor een snelle bbq!

adana kebab op de bbq
adana kebab van de bbq

Het is erg lekker met wat pitabrood, couscous en gegrilde sla. Eventueel kan je het lamsgehakt vervangen door rundsgehakt.

… Verder lezen

Advertentie

Recept: Italiaanse kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaten

Ik werd een tijdje geleden gecontacteerd door Libelle om enkele van mijn favoriete recepten te delen voor op de BBQ. Deze kalkoenrollade met een Italiaanse twist is de eerste uit de rij en is echt een aanrader. Het is minder moeilijk dan het lijkt en het eens wat anders dan een worstje op de barbecue!  … Verder lezen

Dag herfst!

Er heerste hier een tijdje stilte, ik was namelijk heel druk van de zomer aan het genieten in het zuiden van Frankrijk… Toen ik thuiskwam had de herfst het hier overgenomen.. Ik probeer me er niet druk in te maken maar er net van te genieten. Qua oogst is september zowel zomer als herfst en hier op de moestuin is het niet anders!

(English below)

… Verder lezen

Harvest Monday – week 50

Het is alweer een tijdje geleden dat er iets noemenswaardigs werd geoogst… Tja, ik ben allesbehalve zelfvoorzienend in de winter en eerlijk is eerlijk: meestal heb ik weinig zin om in de tuin te werken in putje winter. Ik bewaak liever de kerstboom met een goed boek en een warme choco! 😉

Nee, ik ben eerder bezig met mijn andere hobby tijdens de winter. Ik heb al worst gemaakt, zalm koudgerookt enzovoort. De bbq staat bij mij ook vaker te branden in de winter dan tijdens de zomer. Toch ben ik wel erg blij als ik toch iets eetbaars uit de tuin kan halen en deze week was dit boerenkool. Het heeft erg lekker gesmaakt met mijn zelfgedraaide kaasbraadworst!

Voor meer oogst neem je kijkje bij Our happy acres.

It’s been a while since I harvested something worth blogging about.. I’m far from self sufficient in winter and to be honest, I mostly don’t feel like gardening during the winter months. I’d rather guard the christmas tree with a hot cocoa! 😉

No, I’m more invested in other hobbies during winter. So far I’ve made sausages and cold smoked salmon. Our barbecue gets lit more in winter than in summer. However, I’m always really happy when I’m able to harvest. This week it was curly kale, a whole lot of it. We enjoyed it with some of our own bratwursts!

Take a peek at Our happy acres for more Harvest Monday!