Doen jullie dat ook wel eens? Luidop dromen van een b&b openen ergens op het platteland in Frankrijk of misschien wel Tsjechië? Gezellig koken voor alle gasten die dan aan een lange tafel smullen? … Verder lezen
Afbeeldingen
Perzische kipspiezen
Afgelopen zondag zou er gegrild worden, ik stond alleen erg brak op… Zaterdag was net iets té leuk geworden! Kan gebeuren dus dan maar iets simpels op de bbq. Simpel was het wel maar ook verrassend lekker. … Verder lezen
Indian summer met adana kebab op de Q
BBQ is meer dan gemarineerde brochettes en voorgegaarde ribbetjes. Met dit recept waan je je meteen in andere oorden en zul je ook je gasten doen versteld staan. Het vraagt niet veel voorbereiding en het is ook erg snel klaar. Veel smaak maar weinig werk, perfect voor een snelle bbq!

Het is erg lekker met wat pitabrood, couscous en gegrilde sla. Eventueel kan je het lamsgehakt vervangen door rundsgehakt.
Recept: Italiaanse kalkoenrollade met pesto en zongedroogde tomaten
Ik werd een tijdje geleden gecontacteerd door Libelle om enkele van mijn favoriete recepten te delen voor op de BBQ. Deze kalkoenrollade met een Italiaanse twist is de eerste uit de rij en is echt een aanrader. Het is minder moeilijk dan het lijkt en het eens wat anders dan een worstje op de barbecue! … Verder lezen
Echt vertrokken
Ja, we zijn echt vertrokken nu! Vorig week hadden we echt zomerweer en de natuur is aan haar inhaalslag bezig. Alles staat volop in blad en alles (ook het onkruid) schiet de lucht in. … Verder lezen
De kop is er af..!
Daar is de lente maar waar is de zon? We hebben er lang genoeg moeten op wachten maar dan eindelijk: voorlopig geen nachtvorst meer en een streepje zon. Afgelopen week zijn we er ingevlogen om de schade in te halen! … Verder lezen
De tuin wordt steeds leger
English below.
Maar gelukkig valt er wel nog wat te eten! Je merkt wel dat alles wat minder snel groeit en afrijpt. Er zijn ook nog wel wat klusjes die moeten gebeuren maar ik wacht geduldig op wat droger weer. Hoewel, zo geduldig ben ik niet. … Verder lezen
Dag herfst!
Er heerste hier een tijdje stilte, ik was namelijk heel druk van de zomer aan het genieten in het zuiden van Frankrijk… Toen ik thuiskwam had de herfst het hier overgenomen.. Ik probeer me er niet druk in te maken maar er net van te genieten. Qua oogst is september zowel zomer als herfst en hier op de moestuin is het niet anders!
(English below)
De moestuin begin juli 2017
Vorige edities: april 2016, mei 2016, juni 2016, juli, augustus, september, oktober, november, december, januari, februari, maart , april, mei en juni.
Previous months: April 2016, May 2016, June 2016, July, August, September, October, November, December, January, February, March, April, May and June.
Harvest Monday – week 50
Het is alweer een tijdje geleden dat er iets noemenswaardigs werd geoogst… Tja, ik ben allesbehalve zelfvoorzienend in de winter en eerlijk is eerlijk: meestal heb ik weinig zin om in de tuin te werken in putje winter. Ik bewaak liever de kerstboom met een goed boek en een warme choco! 😉
Nee, ik ben eerder bezig met mijn andere hobby tijdens de winter. Ik heb al worst gemaakt, zalm koudgerookt enzovoort. De bbq staat bij mij ook vaker te branden in de winter dan tijdens de zomer. Toch ben ik wel erg blij als ik toch iets eetbaars uit de tuin kan halen en deze week was dit boerenkool. Het heeft erg lekker gesmaakt met mijn zelfgedraaide kaasbraadworst!
Voor meer oogst neem je kijkje bij Our happy acres.
It’s been a while since I harvested something worth blogging about.. I’m far from self sufficient in winter and to be honest, I mostly don’t feel like gardening during the winter months. I’d rather guard the christmas tree with a hot cocoa! 😉
No, I’m more invested in other hobbies during winter. So far I’ve made sausages and cold smoked salmon. Our barbecue gets lit more in winter than in summer. However, I’m always really happy when I’m able to harvest. This week it was curly kale, a whole lot of it. We enjoyed it with some of our own bratwursts!
Take a peek at Our happy acres for more Harvest Monday!