Echt vertrokken

Ja, we zijn echt vertrokken nu! Vorig week hadden we echt zomerweer en de natuur is aan haar inhaalslag bezig. Alles staat volop in blad en alles (ook het onkruid) schiet de lucht in. 

Wij vertrekken komend weekend op reis dus wou ik al zoveel mogelijk in de grond krijgen. Vorige week (15 april) heb ik dan de gok maar gewaagd en heb ik tomaten geplant. Ook de aubergines hebben hun plekje gevonden in de serre. Het zomerweer heeft ze een boost gegeven en ze zijn al flink gegroeid en ondertussen zijn zelfs de eerste bloemetjes gespot! Ik heb nog nooit zo vroeg geplant dus het blijft een gokje zeker nu ik de temperaturen zie voor de komende tijd maar het zal niet meer vriezen dus dat komt vast wel goed!

Ook de aardappels zijn gepoot. Ik heb zo mijn eigen manier van werken, ik graaf een sleuf van 20 centimeter diep en poot dan pas de aardappels met bloembollenplanter. Als ze dan boven komen piepen, heb ik de sleuf maar dicht te doen. De buurman vindt die werkwijze maar niks maar ik heb in het bed te weinig plaats om traditioneel aan te aarden.

In de kruidenbak was ook één en ander bezweken onder de late winterprik dus daar werd nieuwe oregano en munt geplant en wat peterselie bij gezet.

img_2265_zpsjvs8xze1
De kruidenbak staat weer goed vol – de appelboom in bloei

Afgelopen weekend (23 april) moesten de courgettes die ik eind maart zaaide ook naar buiten want ik kan ze geen 3 weken langer in de serre laten staan. We zien wel of het wat wordt maar in principe kan ik na de reis opnieuw zaaien als het slecht afloopt. Ze hebben nu een vak voor zich alleen en hopelijk doen de courgettes het beter dan vorig jaar. Ik weiger courgettes te kopen in de winkel!

Met de pompoenen hetzelfde verhaal: 2 butternuts en 2 hokkaido. Er werd ook geklust aan een nieuw klimrek want vorig jaar was het oude ingezakt. Een stevigere wigwam met restjes draad eraan vastgemaakt.

img_2264_zpsmx38xa6v
De klimconstructie voor de pompoenen

De kolen die ik in de nieuwe zaaibakjes had gezaaid waren groot genoeg om naar buiten te gaan. Het vak staat nu vol met bloemkool, spitskool, broccoli en koolrabi. Ik spreid het liever wel maar het is nu even niet anders. Je kan niet op een verre reis en een perfecte moestuin onderhouden!

 

 

Advertentie

4 gedachten over “Echt vertrokken

  1. Ik weiger ook courgettes uit de winkel te kopen :p Alleen werden mijn plantjes door zo-veel slakken belaagd dat ik niet zeker ben of ze het gaan overleven. Altijd spannend, zo’n moestuin!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s