English below.
Eindelijk had ik ook de lentekriebels te pakken! Het heeft een tijdje geduurd, ik ben ziek geweest en toen werkte het weer helemaal niet mee maar deze week tussen de regen en de wind door, ben ik toch eens buiten gaan piepen. Nog wat opgeruimd in het tuinhuisje en de eerste zaadjes gingen de grond in, ik zaaide spitskool, broccoli, bloemkool en twee soorten sla in kleine potjes in de serre. Daarna ging ik vol goede moed richting moestuinbakken… PLENS! PLENS! Het vervolg was voor later…
Vrijdagmiddag had ik vrij en bleef het enkele uurtjes droog: de uitgelezen kans om de bakken eens onder handen te nemen. Hier en daar zat nog wat sla, een verloren geraakte wortel, een handje spinazie maar vooral nog heel veel boerenkool. Je moet weten dat ik dit had gezegd: “ik vermoed dat we er nog wel eens van kunnen eten”. Er kwam een hele berg boerenkool van af en we hebben op zaterdag 2 uur boerenkool schoongemaakt…
De bakken staan er ondertussen mooi bij, een schone lei! Ik moet enkel nog wat compost verdelen en dan is alles zaaiklaar. De kruiden kregen ook een flinke knipbeurt dus hopelijk belonen ze ons binnenkort met jonge scheutjes.
Zaterdag ben ik enkele pootaardappeltjes gaan kopen en die liggen op de slaapkamer met hun snoet in het licht. Aangezien mijn ruimte beperkt is, heb ik maar 3 soorten aardappeltjes: eersteling, rode eersteling en berber. Dit zijn allemaal vroege soorten waarbij er minder kans is op besmetting met phytophthora.
Check bij Dave, wat anderen deze week hebben geoogst en neem hier een kijkje voor wat meer foto’s van de tuin begin maart.

Finally I came alive again and started thinking about gardening. Friday was the first time it was dry in quite a while and my opportunity to get some work done. I’ve cleaned out all of the raised beds and harvested some salad and spinach for the chickens. Much to my surprise, I had a more substantial harvest of curly kale. You should know that over the last few weeks when we were discussing the garden, I told that “I was almost certain that we would have enough kale for one meal”. I should have paid closer attention… I turned out that there was still a huge bag left… We spent cleaning kale for 2 hours… Let’s say we’ll be eating kale for more than one meal!
Thank you to Dave for hosting Harvest Monday every week and please take a look here to see what the garden is like at the end of winter.
That sounds like a lot of kale! It’s always nice to have greens this time of year. I cut some kale from our greenhouse last week.
LikeLike
It is, no more greens for a while now though but we have lots to look foward to!!
LikeLike